woensdag 11 april 2012

Long trips...

Afgelopen weekend was een weekend met ups en downs.. In onze tijd in Atlanta (Roland en Jochem waren er ook) speelden we de eerste wedstrijd tegen Troy University.. dit was een beetje een aparte wedstrijd omdat het op een normaal tennispark was en niet op de banen van een college. Omdat we eigenlijk allebei een uitwedstrijd speelden (Troy komt uit Alabama) was er dus niet de gewone college tennis sfeer die er normaal wel altijd is.. Desondanks speelden we steady; ik won de dubbel met Kaue 8-4 en de singel daarna ging goed en die won ik met 6-1 6-2. Iedereen wist te winnen dus de totaaluitslag 7-0!!

De volgende dag zou het een stuk zwaarder worden, want Georgia State stond op het programma. Dit is een tegenstander uit de conference waar we vorig jaar een keer van verloren hadden en een keer van gewonnen (in het conference toernooi) We begonnen slapjes aan de dubbels en verloren het dubbelpunt.. Ik speelde met Rafa en we waren niet scherp genoeg en verloren met 1 break verschil 8-6.. Op naar de singles die gelukkig wel beter gingen.. het ging erg gelijk op maar uiteindelijk verloren Kaue en Sam waardoor we met 3-0 achter kwamen.. Hierna wisten Kosta en Rafa te winnen dus het kwam aan op mijn wedstrijd en die van Coop!! We waren allebei in de derde set bezig en we moesten ze allebei winnen om de wedstrijd te winnen.. Ik kwam in de derde set met 5-2 achter maar wist terug te komen tot 5-5.. op dat moment kreeg onze assistent coach T-vaughn een enorme ruzie met de head coach van het andere team die mijn tegenstander aan het coachen was. Niemand weet waarom maar de wedstrijd moest worden stil gelegd en de scheidsrechters en spelers moesten er tussen komen om ervoor te zorgen dat ze niet gingen vechten.. Veel commotie dus, maar uiteindelijk speelden we verder en kwamen we tot een tiebreak in de derde set.. Het komt zelden voor dat twee tiebreaks in de derde set een hele wedstrijd beslissen, Coop was ook in de tiebreak van de derde set maar verloor net op het moment toen wij eraan begonnen.. we stonden dus met 4-2 achter en onze wedstrijd deed er niet meer toe.. het andere team stond te dansen op de baan naast ons en aan de andere kant stonden de coaches nog ruzie te maken.. Onze tiebreak was onbelangrijk en mijn tegenstander sloeg nog een paar goede winners en ik verloor uiteindelijk de laatste tiebreak en de wedstrijd et 5-7 6-2 6-7.. Als team een hele zure nederlaag, coach was er niet blij mee en zonder te douchen reden we in een stuk door terug naar Wilmington.. Dat is geen prettige rit zo'n 6 uur lang !!! Vandaag hadden we dan ook een van de zwaarste conditietrainingen van het jaar; over twee weken spelen we weer tegen dit team dus dan moeten we klaar zijn voor revanche !!!

Een speciale college tennis fotograaf (Bill Kallenberg) was ook aanwezig tijdens de wedstrijd en had nog wel een paar mooie foto's gemaakt..