dinsdag 21 februari 2012

How do you handle the situation when things are against you??

Afgelopen weekend was een hard weekend, we hadden een wedstrijd tegen South Carolina en zoals altijd gingen we vol vertrouwen de wedstrijd in.. Ik dubbelde weer met Rafa en we speelden erg goed, wonnen met 8-4. De andere dubbelteams wonnen ook, onder andere door de mooiste bal van de dag door Michael Reilly. Hij dubbelde met Sam en de tegenstanders kregen een hele makkelijke smash, Reilly had al snel door dat deze smash naar de zijkant zou gaan komen en hij rende helemaal over onze baan heen om met een inside out forehand een winner te slaan vanaf het midden van onze baan. Dus in principe een forehand over 2 banen en de tegenstanders konden er allebei niet meer bij.. het publiek werd helemaal crazy! Dat was een goede boost voor het team en we wonnen het dubbelpunt!

Daarna toen we de singles in gingen draaide het echter om, het ging met niemand echt lekker en op bijna alle banen verloren we de eerste set..Dan komt echt naar voren hoe belangrijk het team element is want als het met een of twee spelers slecht gaat dan heeft dit effect op alle 6 banen.. Coop en Kaue verloren hun single al snel en nadat ik ondanks een aantal kansen ook verloor (3-6 6-7) en Swillie zijn single verloor was de wedstrijd beslist.. Kosta en Rafa wisten nog te winnen maar dit mocht niet baten, 3-4 verlies en de eerste thuisnederlaag sinds 10 maanden! Coach was licht verrast maar vond het deels ook aan de voorbereiding liggen, we hadden de week ervoor 2 dagen vrij vanwege NCAA regels en daarna regende het ook nog een dag waardoor we dus 3 dagen niet konden trainen.. Maar daarnaast vond hij ook dat onze tegenstander South Carolina een good job deed door veel druk op ons te leggen en voor elk punt hard te knokken. Het zat allemaal niet mee en coach wil ons leren dat we vooral in de moeilijkste situaties de juiste beslissingen moeten nemen..

Hij wil dus de belangrijke punten meenemen van de wedstrijd en deze week gaan we speciaal trainen op momenten onder druk met moeilijke omstandigheden, we zijn allemaal benieuwd hoe dat eruit gaat zien maar de motivatie om beter te worden is duidelijk aanwezig bij iedereen! Go Hawks!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten